Concept

CandyBar-BotezIstoria ciocolatei a început în urmă cu 2000 de ani, în pădurile din continentul american, unde mayașii și aztecii cultivau arbori de cacao. În timpul acestei perioade, ciocolata nu era mâncată ca dulce, ci era consumată ca o băutură amară și juca un rol important în viața religioasă și socială a acestor popoare. Pima dovadă despre existența ciocolatei a fost gasită în rămășițele de vase antice din această perioadă. Multe artefacte descriu scene în care oamenii petreceau în timp ce savurau ciocolata. În anul 1519, conchistadorul Hernando Cortez aduce pentru prima dată ciocolata în Europa, unde nu s-a bucurat de o prea mare atenție, deoarece a fost considerată cam amară.

Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și au îmbogățit aroma cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei. În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte, începând treptat, să aprecieze miraculosul preparat, care era servit, cu precădere, de aristocrați. În secolul al XIX-lea s-au produs două transformări importante în istoria ciocolatei. În anul 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidificare a ciocolatei, iar doi ani mai târziu, suedezul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou: laptele.

Iepuras din ciocolata

De-a lungul timpului, ciocolata a suferit multe alte modificări, fiind asezonată cu diferite arome pentru a satisface cele mai rafinate gusturi. Locuitorii țărilor europene s-au bucurat de o gamă diversificată de arome ale ciocolatei, servită în diferite forme.


Din dorința de a dezvolta și în România arta ciocolatei și pentru a ne răsfăța clienții cu cele mai fine produse din ciocolată, în anul 2011 am deschis Ciocolateria Iepurașul. Calitatea reprezintă prioritatea noastră. Oferim cele mai fine produse din ciocolată pentru cei ce știu să facă diferența.